top-bild
home om oss tjänster produkter kontakt in_english

Om företaget

 

Morex är ett svenskt IT-företag inom systemintegration, datalagring- och backuplösningar. Vi startade 1993 genom ett uppköp av svenska Memorex Telex som hade utvecklat systemlösningar för datalagring och servicetjänster i över 20 år. Vår målsättning är att vara en oberoende leverantör av lagringsprodukter och tjänster. Vår marknad är företag med lokala och centrala datasystem. Systemingenjörerna på Morex är välutbildade inom sitt kompetensområde och samarbetar i nätverk med andra systemexperter. Vi bevakar marknadens utbud av lagringslösningar. Produkterna tar vi direkt från tillverkare och distributör vilket gör att vi kan erbjuda hög teknisk support samt konkurrenskraftiga priser.

   

Morex är ett fullserviceföretag inom datalagring.

Vi utför installation, systemanpassningar, utbildning och service. Vi erbjuder även support och drift av backup och systemlösningar. Användarnas verksamhet, system och krav på tillgänglighet är faktorer som påverkar val av lösning.

 

Oberoende


Vår målsättning i dag är att vara en oberoende leverantör av tjänster och lagringsprodukter.

Morex har därför ett ingående samarbete med flertalet stora tillverkare inom IT-branschen,
som HP, DELL, Overlanddata, EMC, VMware, Symantec, Atempo, Lenovo Microsoft och ASG software.


 

Våra kunder

Vår marknad är företag med lokala och centrala datasystem i alla branscher. Bland våra kunder finns allt från små och medelstora företag till koncerner.

Telia Sonera, EON, DTZ, Läkarförbundet, Schneidler Grafiska, Stockholms Sjukhem, Svenska Bilsportförbundet, Akademiska sjukhuset, Aleris och Itella är några av dem.